Tartinka z salami pepperoni, tapenadą oraz papryką kolorową.
Tartinka z salami pepperoni, tapenadą oraz papryką kolorową.

Tartinka z salami pepperoni, tapenadą oraz papryką kolorową.

Składniki: chleb razowy, salami pepperoni, serek tapenada, papryka świeża, kapar kwiat, kiełki buraka, jadalna ziemia z zielonych oliwek.

Chleb razowy Tesco - 1/4 kromki (10 g) Kapary, z puszki/słoika - 1/8 łyżki (0 g) Kiełki rzodkiewki - 1/7 łyżki (1 g) Oliwki czarne, bez pestek - 1/3 sztuki (1 g) Papryka czerwona - 1/8 sztuki (0 g) Salami pepperoni Zimbo - 3/4 plastra (5 g) Serek tapenada - 10 g

Specyfika produktu: czyli to co bardzo ważne

Energia (kcal): 67 kcal

Węglowodany ogółem: 4.75 g Błonnik pokarmowy: 0.21 g Białko zwierzęce: 0.P g Białko roślinne: 0 g Sacharoza: 0.03 g Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem: 1.28 g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem: 0.16 g Sód: 87.25 mg Potas: 17.4 mg Wapń: 1.06 mg Fosfor: P.72 mg Magnez: 1.42 mg Żelazo: 0.13 mg Cynk: 0.16 mg Miedź: 0.01 mg Mangan: 0 mg Jod: 0 µg Witamina A: 0.65 µg Retinol: 0 µg Beta-karoten: 0.05 µg Witamina D: 0.04 µg Witamina E: 0.08 mg Tiamina: 0.02 mg Ryboflawina: 0.01 mg Niacyna: 0.31 mg Witamina B6: 0.03 mg Foliany: 0.2 µg Witamina B12: 0.06 µg Witamina C: 0 mg

Warto wiedzieć: Papryka jest przede wszystkim nieocenionym źródłem witaminy C. Zawiera jej cztero-, pięciokrotnie więcej niż cytryny. Papryka jest skarbnicą silnych przeciwutleniaczy, które chronią organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Zawarty w papryce likopen wychwytuje wolne rodniki. Papryka dostarcza sporo witamin z grupy B oraz potasu, fosforu, żelaza i magnezu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl