Roladka z grilowanego bakłażana i marynowanej fety
Roladka z grilowanego bakłażana i marynowanej fety

Roladka z grilowanego bakłażana i marynowanej fety.

Składniki: grillowany bakłażan, ser feta, pesto miętowe, kiełki buraka, kwiat jadalny. Bakłażan - 1/8 sztuki (12 g) Kiełki rzodkiewki - 1/7 łyżki (1 g) Mięta pieprzowa, świeża - 1/5 łyżeczki (1 g) Oliwa z oliwek - 1/8 łyżki (1 ml) Ser feta - 1/8 kostki (12 g)

Specyfika produktu: czyli to co bardzo ważne

Energia (kcal): 40 kcal

Białko roślinne: 0.13 g Sacharoza: 0.01 g Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem: 1.16 g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem: 0.16 g Sód: 132.56 mg Potas: 4P.73 mg Wapń: 64.5P mg Fosfor: 47.P mg Magnez: 5 mg Żelazo: 0.16 mg Cynk: 0.27 mg Miedź: 0.01 mg Mangan: 0.01 mg Jod: 0.17 µg Witamina A: 17.04 µg Retinol: 15 µg Beta-karoten: 12.24 µg Witamina D: 0.06 µg Witamina E: 0.17 mg Tiamina: 0.01 mg Ryboflawina: 0.04 mg Niacyna: 0.08 mg Witamina B6: 0.02 mg Foliany: 6.06 µg Witamina B12: 0.13 µg Witamina C: 0.56 mg

Warto wiedzieć: Bakłażan, zwany tez oberżyną, ma właściwości detoksykacyjne, poprawia przemianę materii, zapobiega chorobom układu krążenia i obniża poziom cholesterolu. Zjadając oberżynę dostarczymy organizmowi potasu, wapnia i magnezu. To także dobre źródło błonnika. Działanie antyrakowe oberżyny potwierdzili naukowcy, wyodrębniając z niej związek o nazwie nasunina. Badania wykazują, że substancja ta ogranicza rozwój komórek rakowych.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl