Pierś z kaczki sous-vide w towarzystwie konfitury z jarzębiny z popiołem z zielonej herbaty
Pierś z kaczki sous-vide w towarzystwie konfitury z jarzębiny z popiołem z zielonej herbaty2

Pierś z kaczki sous-vide w towarzystwie konfitury z jarzębiny z popiołem z zielonej herbaty.

Składniki: pierś kaczki sous-vide, kwiaty jadalne, malina, borówka, kiełki lucerny, popiół z zielonej herbaty, konfitura z jarzębiny, srebro jadalne.

Kaloryczność: 42 kcal

Borówka - 1/8 garści (1 g) Kaczka z hodowli, mięso bez skóry - 1/7 sztuki (20 g) Kiełki rzodkiewki - 1/4 łyżki (2 g) Maliny - 1/8 szklanki (2 g) Zielona herbata - 1/8 szklanki (1 ml) Konfitura z jarzębiny - 5 ml

Specyfika produktu: czyli to co bardzo ważne

Białko zwierzęce: 0 g Białko roslinne: 0.03 g Sacharoza: 0.02 g Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem: 0.3 g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem: 0 g Sód: 14.87 mg Potas: 58.P4 mg Wapń: 3.07 mg Fosfor: 41.3P mg Magnez: 4.27 mg Żelazo: 0.5 mg Cynk: 0.3P mg Miedź: 0 mg Mangan: 0.01 mg Jod: 0.06 µg Witamina A: 4.86 µg Retinol: 0 µg Beta-karoten: 0.67 µg Witamina D: 0.6 µg Witamina E: 0.15 mg Tiamina: 0 mg Ryboflawina: 0 mg Niacyna: 0.01 mg Witamina B6: 0 mg Foliany: 5.6 µg Witamina B12: 0 µg Witamina C: 1.81 mg

Warto wiedzieć: Jarzębina czyli owoce jarząbu - znanego, powszechnie rosnącego u nas drzewa - są ozdobą jesiennego krajobrazu. Koralowe, kuliste owoce to doskonałe źródło witaminy C (35-45 mg w 100 g, czyli mniej więcej tyle, co w cytrusach) i beta-karotenu. Zawierają też witaminy z grupy B, PP i K, potas, sód, magnez i miedź. Mają też kwasy organiczne, antocyjany, flawonoidy, garbniki, pektyny i cukry.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl