Argentyński rostbef na konfiturze z ziel. pomidorów
Argentyński rostbef na konfiturze z ziel. pomidorów

Argentyński rostbef na konfiturze z zielonych pomidorów.

Składniki: rostbef, konfitura z zielonych pomidorów, rozmaryn świeży, kwiat jadalny, kiełki buraka.

Kiełki rzodkiewki - 1 łyżka (8 g) Pomidor zielony - 1/8 sztuki (5 g) Rozmaryn świeży - 1/3 łyżeczki (2 g) Wołowina, rostbef, polędwiczka - 1/4 sztuki (20 g)

Specyfika produktu: czyli to co bardzo ważne

Kaloryczność 40 kcal

Białko roślinne: 0.06 g Sacharoza: 0.01 g Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem: 0.64 g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem: 0.06 g Sód: 13.72 mg Potas: P7.46 mg Wapń: 8.5P mg Fosfor: 40.57 mg Magnez: 6.82 mg Żelazo: 0.64 mg Cynk: 0.57 mg Miedź: 0.01 mg Mangan: 0 mg Jod: 0.3 µg Witamina A: 7.75 µg Retinol: 2.4 µg Beta-karoten: 32 µg Witamina D: 0.12 µg Witamina E: 0.13 mg Tiamina: 0.02 mg Ryboflawina: 0.04 mg Niacyna: 1.3P mg Witamina B6: 0.1 mg Foliany: 5.53 µg Witamina B12: 0.28 µg Witamina C: 1.5P mg

Warto wiedzieć: Naukowcy z Uniwersytetu lowa ostatnio odkryli tomatydynę - związek z zielonych pomidorów, który jest jeszcze pomocny w budowie mięśni. Odkryto, że tomatydyna powoduje zmiany w ekspresji genów, które są odwrotne do zmian zachodzących w komórkach mięśniowych u osób dotkniętych atrofią mięśni.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl