
Indyk marynowany w cytrusach nadziewany bakaliami
Składniki: filet/udziec z indyka, suszona żurawina, morela suszona, pomarańcza, grapefruit, borówka, malina, mikro liście buraka, kiełki buraka
Indyk marynowany w cytrusach nadziewany bakaliami
Składniki: filet/udziec z indyka, suszona żurawina, morela suszona, pomarańcza, grapefruit, borówka, malina, mikro liście buraka, kiełki buraka
Mini szaszłyk z marynowanej w rumie wieprzowiny podany z wytrawnym musem porzeczkowym.
Składniki: marynowana polędwiczka wieprzowa, mus z czarnej porzeczki, kiełki lucerny, mikro liście buraka, kwiaty jadalne, truskawka.
Pierś z kaczki sous-vide w towarzystwie konfitury z jarzębiny z popiołem z zielonej herbaty.
Składniki: pierś kaczki sous-vide, kwiaty jadalne, malina, borówka, kiełki lucerny, popiół z zielonej herbaty, konfitura z jarzębiny, srebro jadalne.
Vol-au-vent z szynką parmeńską i rukolą.
Składniki: korpus vol-au-vent, pasta z suszonego pomidora, bazylia, szynka dojrzewająca, granat, tarty parmezan, oliwka czarna.
Mini szpadka z kurczaka Cajun z salsą z wędzonej papryki.
Składniki: marynowany filet kurczaka w przyprawie cajun, kolendra świeża, salsa z papryki, pomidorów, chilli,wędzonej papryki, pomidor cherry, mikro liście buraka, jadalna ziemia z zielonych oliwek.
Roladka z grilowanego bakłażana i marynowanej fety.
Składniki: grillowany bakłażan, ser feta, pesto miętowe, kiełki buraka, kwiat jadalny
Roladka z solonej ryby podana na liściach limonkowca
Składniki: łosoś gravlax, liście limonkowca, malina, physalis, jadalna ziemia z czarnych oliwek - wegetariańskie. Maliny - 1/8 szklanki (5 g) Oliwki czarne, bez pestek - 1/3 sztuki (1 g) Skórka z limonki - 1/8 łyżeczki (1 g) Miechunka - 3 g Łosoś gravlax - 15 ml
Mini burger z kaszą jaglaną i burakiem.
Składniki: bułka hamburgerowa, kasza jaglana sucha, burak gotowany, przyprawy, mąka kukurydziana, sałata, sos (majonez, ketchup, musztarda), rzodkiew marynowana, ogórek zielony
Mini burger z cieciorką (wegetariański).
Składniki: bułka hamburgerowa, sos miętowy, sałata, cieciorka, mąka kukurydziana, cebula, przyprawy, burak, pasta sezamowa
Mini burger ze szpinakiem (wegetariański).
Składniki: bułka hamburgerowa, szpinak mrożony liście , jajko, przyprawy, orzechy pinii, mąka pszenna, sałata, rzodkiew marynowana, sos (majonez, ketchup, musztarda)
Mini burger wołowy.
Składniki: wołowina, bułka hamburgerowa, sos (majonez, ketchup, musztarda), mięso wołowe, cebula biała, przyprawy, sałata, chorizo, sałatka szwedzka
Vol-au-vent z pastą z suszonego pomidora.
Składniki: korpus vol-au-vent, pasta z suszonych pomidorów, suszony pomidor, bazylia, tarty parmezan, jadalna ziemia z suszonego pomidora.
Vol-au-vent z pastą z suszonego pomidora.
Składniki: korpus vol-au-vent, pasta z suszonych pomidorów, suszony pomidor, bazylia ,tarty parmezan, jadalna ziemia z suszonego pomidora.
Wrap z chorizo, tapenadą, papryką, sałatą lodową i miętą.
Składniki: tortilla pszenna, serek tapenada, sałata lodowa, chorizo, papryka świeża kolorowa.
Wrap z łososiem gravlax, świeżymi warzywami, kolendrą i imbirem marynowanym. Składniki: tortilla pszenna, serek kolendrowy, kiełki rzodkiewki, ogórek zielony, papryka świeża kolorowa, łosoś gravlax.
Wrap z pikantnym kurczakiem, pastą z ciemnej fasoli, sałatą lodową i świeżą papryką.
Składniki: tortilla pszenna, serek naturalny, pasta z fasoli pinto, papryka świeża kolorowa, sałata lodowa, pikantny filet kurczaka.
Tartinka z jajkiem przepiórczym, roszponką, kawiorem czarnym oraz czerwoną papryką.
Składniki: chleb razowy, serek kawiorowy, jajko przepiórcze, roszponka, kawior, papryka świeża.
Tartinka z łososiem gravlax, ostrygowym serkiem, czarną oliwką oraz marynowanym imbirem.
Składniki: chleb razowy, serek ostrygowy, łosoś gravlax, granat, oliwka czarna, skórka z cytryny, kiełki.